Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Technovia Invest 2.0
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Consultanta fonduri europene - realizare si implementare
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Fonduri Structurale - iata doua cuvinte care le auzim din ce in ce mai des si care parca ne trezesc instant spiritul antreprenorial. Romania va beneficia de fonduri structurale de circa 28-30 miliarde de euro din partea UE in perioada 2007-2013. 8,5 milioane de euro vor trebui cheltuiti zilnic, inclusiv sambata si duminica, dupa 1 ianuarie 2007. Ce sunt fondurile structurale si care vor fi proiectele de succes care vor beneficia de finantare UE?

La fel ca fondurile de preaderare (Sapard, Phare, Ispa), fondurile structurale sunt o forma de finantare nerambursabila care sunt operationale si in Romania cu incepere din 2007. Aceste fonduri vor fi alocate spre diverse proiecte prin intermediul programelor de dezvoltare care contin anumite directii de dezvoltare si masuri eligibile pentru a primi astfel de finantari.

FONDURILE STRUCTURALE sunt instrumente financiare prin care Uniunea Europeana actioneaza pentru eliminarea disparitatilor economice si sociale intre regiuni, in scopul realizarii coeziunii economice si sociale. In principiu, fiecare dintre cele patru fonduri structurale finanteaza anumite proiecte care se relationeaza cu acestea:
- FEDR finanteaza in principal investitiile in unitati de productie, infrastructura si dezvoltarea IMM-urilor
- FEADR finanteaza masurile care urmaresc ajustarea agriculuturii la PAC (Politica Agricola Comuna a UE) si dezvoltarea rurala
- FSE finanteaza masurile referitoare la piata muncii si angajarea fortei de munca (sisteme educationale, pregatire profesionala si asistenta de recrutare personal).

Finantarea se face, in cea mai mare parte, sub forma unui ajutor nerambursabil (si mai putin ca ajutor rambursabil, ex: subventionarea ratelor dobanzilor, garantii etc.) si respectand anumite plafoane.

Domenii de interventie a fondurilor structurale
14 domenii pot fi finantate din fondurile structurale si de coeziune ale UE:

- Cercetare si dezvoltare tehnologica
- Informatizarea societatii
- Transport
- Energie
- Protectia mediului si prevenirea riscului
- Turism
- Cultura
- Regenerare urbana si rurala
- Suport pentru companii si antreprenori
- Acces la locuri de munca stabile
- Incluziune sociala pentru persoane defavorizate
- Dezvoltarea capitalului uman
- Investitii in infrastructura sociala, inclusiv cea de sanatate si educatie
- Promovarea dezvoltarii parteneriatului.

Descarca informatii suplimentare
Din Gura in Gura